כיצד ההורים משתלבים בטיפול רגשי לילד שלהם?

September 12 2023spiderus_admin

לא מעט ילדים מופנים לטיפול רגשי. לעיתים הם מופנים לטיפול מעין זה על ידי הצוות החינוכי במסגרת החינוכית שלהם בשל קשיים שונים שהם מתמודדים איתם ולעיתים ההורים חשים כי טיפול רגשי יכול לסייע לילד שלהם בשל קשיים שונים שהוא מציג.

חשוב מאוד שכל הורה יבין כי הוא חייב להיות מעורב בטיפול הרגשי שהילד שלו עובר. הורים נדרשים לעבור הדרכת הורים על ידי המטפל כאשר מטרתה היא לסייע לילד להתמודד עם הקושי. ילד לא יכול להתמודד לבד עם הקשיים שלו, גם כאשר הוא מטופל על ידי גורם מקצועי. הוריו צריכים לתמוך בו וללוות אותו בדרך שהוא עושה. עליהם להציע לו את התמיכה הנדרשת בתהליך.

כיצד הורים צריכים להיות מעורבים בטיפול רגשי לילדים?

המעורבות של הורים בטיפול רגשי לילדים, צריכה להיות בהתאם לגיל הילד וסוג הטיפול. בגילאי 3 עד 6 לרוב הטיפול שיוצא לילד יהיה טיפול דיאדי, כאשר גם הילד וגם הוריו נמצאים בחדר הטיפולים וכן, מתקיימים מפגעי הדרכת הורים להורים בלבד.

בגילאי 6 עד 12, הטיפול בילד לרוב יהיה פרטני והוריו יידרשו להגיע למפגש של הדרכת הורים בהתאם לצורך.

בגילאי 12 ומעלה, הטיפול יהיה פרטני וגם במקרה הזה תידרש הדרכת הורים בהתאם לצורך. המטפל יקבע כמה פעמים ההורים צריכים להגיע להדרכה.

מדוע מעורבות של הורים בטיפול רגשי לילד שלהם חשובה?

בסופו של דבר, חשוב מאוד לזכור שלהורים יש השפעה מהותית על הילד, על התנהגות שלו, על הקשיים שהוא חווה ועוד. התפקיד של המטפל הוא לזהות את הצרכים והקשיים הרגשיים של הילד ויחד עם הוריו לבחון דרכי התמודדות שונות שיכולים לסייע לו. הוריו של הילד צריכים לבצע את כל הפעולות הנדרשות בכדי שהטיפול יצלח ומטרותיו יושגו. בלי מעורבות של ההורים הטיפול לא יצלח.

ישנם הורים אשר בטוחים כי טיפול רגשי “יתקן” להם את הילד. אולם, אותם הורים חייבים להבין שללא מעורבות שלהם, הטיפול לא יצלח והם עלולים למצוא את עצמם מאוכזבים מכך שאין תוצאות לטיפול או שהתוצאות מגיעות לאחר פרק זמן מאוד ארוך. טיפול רגשי במקביל להדרכה הורית, מהווה את הדבר היעיל ביותר עבור כל ילד אשר סובל מקשיים כאלה ואחרים וזקוק לטיפול רגשי.

האם שני ההורים צריכים להיות מעורבים?

חשוב מאוד להבין שגם אם רק הורה אחד יכול להיות בחדר הטיפולים וגם אם בפועל להדרכת הורים מגיע רק הורה אחד בשל אילוצים, יש לשתף את ההורה השני בכל מה שנאמר בחדר הטיפולים ועל ההורה השני לשתף פעולה בכל הנדרש וזאת בכדי שהתהליך יצלח. שני ההורים בהחלט צריכים להיות מעורבים בתהליך הטיפולי בכדי שהתוצאות יהיו טובות. בין אם מדובר על טיפול cbt המוצע לילד ובין אם מדובר על טיפול רגשי מכל סוג אחר, הרי שחשוב ביותר ששני ההורים יהיו מעורבים.

Share: